aneb To nejlepší ze mne :)-

Nostradamova proroctví ohledně roku 2012: kecy nebo brzká realita?

11. 7. 2010 16:02
Rubrika: Svět | Štítky: dokumenty , elektřina , fyzika , Nostradamus , slunce

Nedávno jsem na History Channel viděl dokument Nostradamus 2012. Obsahem jsou úvahy nad Nostradamovými proroctvími týkajícími se konkrétního data, a to 21. 12. 2012. Údajně to má být začátek jakési „nové éry", konec světa v takové podobě, v jaké ho známe dnes, světa, ve kterém žijeme.

Je fakt, že s většinou věcí, které v dokumentu zazněly, nemůžu jako křesťan souhlasit. Při sledování mi vytanula na mysli Ježíšova slova „chraňte se falešných proroků", zvláště tehdy, když zazněla slova jako astrologie, svobodné zednářství apod. Nostradamus sám byl francouzský lékař žijící někdy v 16. století, tedy dávno poté, co byly napsány jednotlivé knihy Bible. Nostradamus tedy jistě Bibli znal a při svých proroctvích z ní nejspíš vycházel. Přesto platí, že „o onom dni neví nikdo než Otec", a nikdo neví, jak bude všechno probíhat. Natož Nostradamus.

Co ale musím přiznat, je, že v dokumentu zazněly i některé zajímavé myšlenky. Zvláště na začátku takový malý přehled světa současnosti. Světa, který člověk svou činností změnil k nepoznání, změnil řád, a teď se mu to vrací. V podobě přírodních katastrof, globálního oteplování, vymírání živočišných a rostlinných druhů... Takhle to nejde donekonečna, člověk se zahubí sám, i bez Nostradama. A osobně bych přidal ještě jeden aspekt: peníze. Většina z nich je v rukou malé hrstky lidí, v naprostém nepoměru k ostatním. To taky takhle dál nejde. Nicméně o tomhle v dokumentu řeč nebyla.

A co mě nejvíce zaujalo, byla část věnovaná události, která může nastat kdykoli, i když v dokumentu se k ní přiřazuje právě ono magické datum. Jde o vypuknutí sluneční bouře, která má změnit zemskou polaritu, následkem čehož dojde ke kolapsu a zničení všech elektronických zařízení, elektrických soustav a systémů, které jsou založeny na jejím využívání.

Tohle podle mne fantazie není. Neříkám, že se tak musí stát proto, že to bylo předpovězeno, a dokonce v konkrétní den. Myslím, že taková událost může nastat kdykoli, i bez proroctví. Pokud by taková situace nastala, šlo by o sice mimořádnou (tedy takovou, která se neděje každý den), ale možnou fyzikální událost ve vesmíru.

Sluneční bouře už tu prý byla, v 18. století. Tehdy ale neměla žádné důsledky. Do začátku průmyslové revoluce chybělo celé století, do vynálezu elektřiny ještě delší doba. Svět a život v něm byl vlastně jednoduchý, a tak se prostě nic nestalo.

Dovedete si ale představit, že by teď došlo k převrácení zemské polarity? Dnes, kdy je všechno závislé na elektřině, na plus a mínus? To by opravdu byl kolaps, to by byl konec světa v podobě, v jaké ho známe.

Někdo může namítnout: „vždyť se to dá znovu všechno vybudovat, spravit, za pár let bude všechno při starém". Ano a ne. Nejprve by se musela elektrická síť uzpůsobit na změněnou polaritu. To nevím, jak by to kdo vymyslel. A pak by se teprve mohla vybudovat zcela nová elektrická soustava a teprve na ni navazující systémy. Myslím, že tohle je otázka více než jen pár let.

Všechno je o fyzice. GPS systémy, signály mobilních telefonů, satelity na oběžné dráze, to všechno je tu jen proto, že jsme přišli na to, jak využít fyzikálních zákonů. Jestliže se změní fyzikální zákon, jsme... víte kde. Nikde není nějaký přepínač, kterým bychom mohli jednoduše hned prohodit plus a mínus.

Sranda přestává. Nechci tady zase působit škarohlídsky, a znovu opakuji, že Nostradamova proroctví pro mě nejsou směrodatná. Rozhodně nebudu odevzdaně fatalisticky čekat, až se 21. 12. 2012 probudím do tmy. Ale ta myšlenka o sluneční bouři je rozhodně možnost, která by se mohla stát realitou. Kdykoli.

 

Příště proberu možné dopady sluneční bouře.

 

Zobrazeno 4875×

Komentáře

vasekpetru

Jenom doplním, že sluneční bouře má být v roce 2013 ale to je detail, také si myslím, že se v budoucích letech něco zásadního stane

spitfire

Zásadní věci se dějí každý den. Každý nový den je zásadní. Slunce je jako bedna dynamitu na které sedíme. Ne nadarmo starší kultury uctívali slunce jako kult jako boha...

MartyR

Ten Nostradamus byl ale kecka.A v televizi toho taky namelou...

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz