aneb To nejlepší ze mne :)-

Dilema aneb Komu fandit, když vyhrát může jen jedna?

25. 10. 2015 20:26
Rubrika: Svět | Štítky: sport , tenis , WTA , Simona Halep , Singapur

Mé tenisové srdce plesá. Dnes začal jeden z vrcholů tenisové sezony – Turnaj mistryň (oficiálně WTA Finals), odehrávající se v Singapuru. Je to turnaj pro osm nejlepších hráček aktuální sezóny (resp. šestnáct ve čtyřhře), slibuje tedy kvalitní podívanou.

Tentokrát jsem si ani nemusel platit sportovní kanály, snad vůbec poprvé turnaj vysílá i Česká televize. Ani se nemusím spoléhat na volně šířené Italy, kteří do toho stejně furt kecají a informační hodnota komentářů je nulová. Ale to jen tak bokem.

Když už člověk zápasy prožívá v okamžiku, kdy se odehrávají tisíce kilometrů daleko, měl by si vždy vybrat, komu z dvojice bude fandit. A mít taky svého celkového favorita na titul. U celkové vítězky mám letos problém. Ano, hraje tam i moje Simonka, tedy Simona Halep, můj miláček největší. Navíc nehraje největší postrach, Serena (díky, Sereno, už bys mohla skončit úplně!). Jenže letos by si zasloužilo vyhrát víc tenistek.

Kromě Simony mám osobně další dvě adeptky. Flavia Pennetta – tato sympatická Italka je Dáma s velkým D. Je to poslední turnaj její kariéry, která je nejlepší ve finiši. Málokdo umí odejít na vrcholu a s noblesou. Další šanci na účast už Flavia mít nebude, proto by si zasloužila vyhrát. A tou druhou je Lucie Šafářová. Někdy to holt trvá, než sportovec dozraje k nejlepším výkonům. Lucka už taky není tenisově nejmladší a další účast na podniku se jí nemusí podařit. Moc bych jí přál, dříve než ukončí kariéru, vyhrát aspoň jeden grandslam a k tomu právě Turnaj mistryň.

Nejlepší řešení by asi bylo, kdyby se uplatňoval princip jakéhosi morálního práva. Něco jako že ten, kdo čeká dlouho a je na konci kariéry, by vyhrál nejdříve, a tak by se postupovalo časově až k tomu, kdo má před sebou ještě třeba několik let na vrcholu. Jenže to by nebylo ono. Od toho je to sport. Má vyhrát ne ten, kdo má největší morální právo, ale ten, kdo je prostě momentálně nejlepší. To by navíc ani nikoho nebavilo, sledovat sport, kde finální výsledek je jasný, ačkoli průběh se může mírně lišit.

Takže holt, snad opravdu vyhraje ta, která podá nejlepší výkony. A kdyby to byla jedna z těch mých tří favoritek, co víc si přát?

 

Pro zájemce:

srovnání dosavadních vzájemných zápasů hráček

 

 

Zobrazeno 1445×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz