aneb To nejlepší ze mne :)-

Další záludnosti Facebooku

7. 1. 2010 19:03

Teda řeknu vám, ještě že máme ten Facebook. Když už prožijete nějaký den úplně pod psa, ve kterém jste se ani jednou neusmáli, stačí se pak přihlásit na FB a budete se smát od ucha k uchu. Nevěříte?

Opravdu, stačí se tak trochu brouzdat stránkami a narazíte na podivné skupiny, které vás rozesmějí už svým názvem. Když se pak začtete dál, spadnete ze židle.

Pár příkladů, jaké skupiny na FB taky existují:

- SMS zdarma přímo z facebooku

- každý měsíc rozdáváme mezi naše fanoušky 20.000 Kč

- každý den dostane jeden náhodný člen 100 €

 

No a úplně nejvtipnější, na co jsem narazil, bylo:

- každý týden dostane jeden člen notebook SONY

- každý, kdo se přihlásí, dostane ho*no

- čepuj pivo z fb zadarmo!

 

Ale dost vtipů, teď vážně. Víte, ono účelem těchto skupin není pobavit, ale jde o podvodné skupiny, mající za cíl získat co nejvíc členů. V některých případech řekněme že o nic nejde, tedy že přidáním se do této skupiny nějakých recesistů nic neztratíte (ale ani nezískáte, viz to pivo - logicky z počítače nemůže téct pivo), mnohdy však jde opravdu o podvody.

 

Jedna uživatelka napsala v diskuzi skupiny, která právě na existenci takovýchto skupin upozorňuje, následující příspěvek: „Úplně nejlepší jsou skupiny, kde je nutné, abyste pozvali všechny svoje přátele, abyste si mohli stáhnout nějaký program. Je to podmínkou jenom pro to, aby skupina měla co nejvíc lidí. A ty programy většinou vůbec nefungují, nebo je nelze nainstalovat."

 

Přiznám se, že k FB mám čím dál větší nedůvěru, a žádné programy bych si rozhodně neinstaloval. Nemluvě o možnosti, co tyto programy můžou v PC udělat, že. Taky už mi přišla pozvánka (přes jednoho z přátel) k přidání se do jakési skupiny, kde lze změnit vzhled aplikace FB. Nemám poslední dobou vůbec čas zabývat se studiem podobných ptákovin, natož posílat pozvánky, FB zkrátka opravdu využívám a používám jen k nějakým nejnutnějším věcem a nic jiného mě nezajímá (ztráta času). Takže i zmíněné pozvání jsem ignoroval. Až dneska jsem si všiml právě skupiny, která na tyto aktivity upozorňuje, a řekl jsem si, že by nebylo marné zmínit se o tom i tady.

Zobrazeno 1559×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz