aneb To nejlepší ze mne :)-

Jak chce Obama zdanit Coca-colu

27. 10. 2009 17:17

Barack Obama nedávno slavil první úspěch se svým plánem zdravotnické reformy. Hned ale vyvstala otázka, kde na ni vzít peníze. Částečnou odpovědí může být snaha demokratických senátorů zavést daň na slazené nealkoholické nápoje. Včetně toho v Americe nejpopulárnějšího - Coca-coly. Argumentem je nejen vyšší příjem do státní kasy, ale i jakási snaha o ozdravění tloustnoucí americké populace.

Více viz související odkazy. Nejdřív si ale neodpustím vlastní komentář. Podle mě tato snaha bude spíš kontraproduktivní a zřejmě povede k většímu rozšíření jiných škodlivých látek, např. alkoholu. Jen si vezměte třeba restaurace. Dejte si v restauraci 7UP anebo si dejte pivo. Co už teď stojí víc? Zvýšením daně na nealko se spíš rozšíří prodej nápojů alkoholických, i když je pravda, že mimo restauraci (tedy v obchodě) to vyjde levněji. Z jedné strany budeme zdraví jako řípy (když přestaneme pít slazené nápoje), z druhé si budeme škodit ještě víc...

 

Související odkazy:

http://www.denik.cz/ze_sveta/obama-chce-kvuli-reforme-zdanit-coca-colu20091021.html

http://www.ct24.cz:8001/blogy/70634-obezni-amerika/

 

 

Zobrazeno 1430×

Komentáře

Vlad

Ani bych se nedivil tomu, že se Obama nechal inspirovat v ČR, neboť 0,2 dcl Coca-coly, Spritu, džusu a podobných nápojů stojí v našich restauracích zhruba 25,- Kč. Přitom půl litru 11° piva stojí konkrétně v mém bydlišti 17,- Kč. A pak že nejsme inspirativní národ.

vasekpetru

Nejlepší nápoj zdraží... :-(

Tofl

Vlad: ČR je jedna z mála zemí kde je zdaněno úplně všechno . . .<br />
Je rarita najít u nás něco, co zdaněné není :-)

Vlad

To Tofl 27. 10. 2009 18:28:<br />
Snad jen myšlenka se zdanit nedá, ale myslím, že pro naše zákonodárce by to nebyl těžký oříšek jak to změnit.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz