aneb To nejlepší ze mne :)-

Něco o mně

1. 4. 2009 11:36

Konečně se dostávám k tomu, abych napsal něco málo o sobě. Je to tak záměrně až po měsíci, tak jsem to chtěl. Nejprve jsem se chtěl přesvědčit, co za ten měsíc dokážu sepsat, vytvořit, a jaký to bude mít ohlas. Jinými slovy jestli má smysl v tom pokračovat. Snad jo, takže teď konečně ten úvod.

Narodil jsem se, když mi bylo 18 let. Vypůjčil jsem si tuhle parafrázi Cimrmana, protože to dost přesně na mě sedí.  Mám tím na mysli věk, ve kterém jsem se rozhodl pro Boha. Pocházím sice z věřící rodiny, základy mám už z dětství, ale k osobnímu rozhodnutí pro život s Bohem nebo proti Bohu musí člověk dospět sám. A u mě to bylo v 18 letech. Od té doby, jak by řekli evangelíci, „chodím s Pánem“. Jsem rád, že se mi téhle milosti po několika letech půstu dostalo a že od té doby můžu růst ve víře a prohlubovat svůj vztah k Němu.

Když už jsem zmínil evangelíky, tak to je další věc, kterou se vyznačuju. Pozitivním vztahem k nekatolickým bratřím a sestrám. Sice zůstanu katolíkem, ale myslím si, že není špatné vzájemně se obohacovat a od jiných si brát to pozitivní, to, co mi může prospět. Ale podrobněji se k tomu vyjádřím v jiném článku, který na tohle téma chystám.

Jinak se považuju za člověka značně nonkormního. Nejen svým „světonázorem“ (tedy tím, že přiznávám svou víru), ale celkově – snažím se nenechávat se zlákat svody světa, nenechat se ovládat heslem „carpe diem“, ale žít svůj život podle toho, co vyznávám a co jsem poznal – Pravdu. Pravdu, která nikdy nemůže být popřena, nikdy se nemůže stát lží, stejně jako lež se nikdy nestane pravdou, i kdyby tomu všichni věřili.

Jinak nějaké konkrétní info o mě, moje oblíbené věci a činnosti, se dozvíte z mého profilu, tady je zbytečné o tom psát. Raději se vrhnu na psaní dalšího článku.

Zobrazeno 1171×

Komentáře

dadinka

Jj, díky za článek, taky uvažuju, že si na blog něco takového napíšu:-)...to je dobře, že máš k nekatolíkům pozitivní vztah...ten je potřeba na obou stranách

davidCh

Jako bývalý protestant (od 19 let) mám taky k protestantům vděčný vztah.<br />
Být nonkonformní je asi úděl každého křesťana. <br />
Tak ať se ti daří, díky za tvé představení.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz