aneb To nejlepší ze mne :)-

Causa Teta

10. 1. 2013 10:20
Rubrika: Média | Štítky: televize , TV Barrandov , dabing , Slovensko , film

Tak jsem se těšil! A zbytečně. O vánočních svátcích zařadila TV Barrandov do vysílání slovenský pohádkový seriál Teta, který jsem neviděl řadu let. Moc jsem se na něho těšil. No viděl jsem z něj 2 minuty z prvního dílu. Dokud totiž herci nezačali mluvit – česky.

Je to možné? Proč si stěžujeme na to, že zapomínáme slovensky, když nám naše televize nadabují slovenský pořad? Pak je to jasné.

Asi mi nezbude než si počkat, až bude Teta na nějaké slovenské televizi. Mám teď nově satelit, takže konečně mám možnost příjmu slovenských programů, no donedávna jsem tu možnost opravdu neměl, a proto jsem se tak těšil na něco slovenského v naší televizi.

Kde je ale kořen rozdílného uvažování obou národů? Schválně se někdy podívám, zda nějaký český film je na slovenských televizích dabovaný. Zatím jsem neměl tu potřebu tohle zkoumat. Ale vsadím se, že ne. Dokonce jsem spíš byl svědkem toho, jak nedávno na nějaké slovenské tv běžel Forrest Gump, americký film, s českým dabingem. A prý je to tam běžné.

Od českých televizí opravdu nelze v tomto směru zlepšení očekávat. Nezbývá než sledovat přímo slovenské televize. Co nadělám. Proti blbosti a zlovůli těch nahoře není obrany.

Zobrazeno 1160×
Autor blogu Grafická šablona signály.cz