aneb To nejlepší ze mne :)-

Advent plný vitaminů

Nápady pro sváteční tabuli!

Nejlepší výběr pro sváteční dny!

Sváteční ceny pro čas hojnosti!

Všechno může chutnat svátečně!

Advent plný skvělých chutí!

Svátky pohody s přáteli!

Spokojené Vánoce. Na zdraví!

Vzhůru na adventní trhy!

 

Taky jste to už někde viděli? Vybral jsem to z letáku Kauflandu. Hrůza, co. Křesťanský obsah vánoc byl obchodně „transformován“ v čas hojnosti, spokojenosti a pohody s přáteli a advent v tržnici, na které si koupíme ovoce, abychom měli v sobě preventivně vitamíny pro nadcházející zimu. A nakonec se ještě ožereme. Asi teprve pak splníme všechno, co k vánocům patří. A budeme in. Vše uzavřeme zvoláním, které je heslem Kauflandu: „Tady jsem správně!“

Abych ale nehaněl jeden obchodní řetězec – nemyslím si, že v těch ostatních je to jinak. Každý chce vydělat co nejvíc, předtím než začne po vánocích tříměsíční mrtvá sezona. A lidi stále blázní, pořád slyšíme, jak je krize a nejsou peníze, ale lidi pořád utrácejí. Vidím to sám v práci, v jednom takovém obchodě dělám a už je frmol i ve dnech a časech, kdy bylo dřív mrtvo. V obchodech zní vánoční koledy nebo písně, jako by už ty vánoce byly. Tomu říkám duchovní devalvace!

Holt, lepší už to asi nebude. Tím spíš se musíme sami snažit, aby náš advent byl taky plný vitaminů – ale těch duchovních. Abychom se dobře připravili na událost, ve kterou advent přechází. Letos to utíká rychle, doba adventní je krátká, člověk chodí do práce nebo do školy… ale taky ne každý den. Tak snad si každý můžeme najít čas, pozastavit se v tom shonu a soustředit se aspoň chvíli na to podstatné. A neopomeňme přijmout duchovní dávku vitaminů v podobě svátosti smíření. To je přímo vitaminová bomba, po které teprve bude všechno chutnat svátečně.

Zobrazeno 1702×

Komentáře

svíce

Chudáci apoštolové,ti tu Tvoji bombu neměli.

ViZ

šťastní apoštolové, neboť tu svátost měli (KOMU HŘÍCHY ODPUSTÍTE, TOMU BUDOU ODPUŠTĚNY, KOMU ZADRŽ´TE, TOMU BUDOU ZADRŽENY - Jan 20,23)
BTW: http://paulinky.cz/obchod/detail/Spes-vitae-Nadeje-zivota

Asterix

ViZ: :D Díky!

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz