aneb To nejlepší ze mne :)-

Můj zážitek se signály.cz

20. 11. 2011 21:02

Matně si vzpomínám, že jsem snad kdysi párkrát navštívil web signaly.cz ještě v době před CSM v Táboře 2007. Jen jsem se tak kouknul. Tuším, že to bylo právě v souvislosti s Táborem, byly tam snad nějaké informace či co. Pak jsem to ale pustil z hlavy.

A to i v Klokotech. Snad tisíckrát jsem prošel kolem stanu s logem signaly.cz a nikdy jsem se tam nepodíval. Jednou jsem tam zvenčí nakouknul, to ano, ale ani jsem nešel dovnitř. Nevěděl jsem, co bych tam měl dělat. Viděl jsem nějaké počítače a řekl jsem si, že jsem v Táboře kvůli jiným věcem. Tak jsem šel dál.

Je s podivem, že mi o signálech neřekli kluci a holky, se kterými jsem na CSM jel. Ani oni o nich nikdy nemluvili, a to to byli všechno lidi kolem 15 let. Účastnili jsme se spolu různých programů, mší svatých, tisíckrát jsme procházeli kolem – a nikdy jsme tam nezašli.

Zpětně lituju toho, že jsem tehdy nešel dovnitř. Mohl jsem poznat osobně a naživo lidi, které jsem později našel na webu pod jejich nicky, lidi z vedení či z RT. Jenže pozdě bycha honit. A tak šly Signály po Klokotech opět k ledu.

 

Pak jsem si na ně vzpomněl asi po roce, o prázdninách 2008. To jsem se ale jen zaregistroval a na nějaké signály hned úspěšně zapomněl. V lednu 2009 mi jeden kamarád v mailu napsal: „Jaký máš nick na signálech?“ Tu jsem se rozpomněl, že tam vůbec jsem registrovaný a přihlásil jsem se. A stalo se, co jsem nečekal.

Signály.cz mě dostaly! Bylo to naprosto fantastické, skvělý živý obsah, různá společenství, články na duchovní témata, možnost založit blog a taky něco psát… Postupně se přidávali přátelé, našel jsem lidi, se kterými jsem byl v Klokotech, v březnu jsem začal pak i sám spisovat. A to trvá dodnes. Signály velice rychle zaujaly první místo v záložkách prohlížeče, což se od té doby ničemu jinému nepodařilo a už asi nepodaří.

O něco později pak přišla ještě autorizace. A ještě později jsem pak stan Signálů navštívil aspoň v Brně-Tuřanech, kde svatý otec sloužil mši svatou při své návštěvě ČR. Tam jsem osobně poznal aspoň vojtece a stal se členem občanského sdružení. Taky jsem, i když až potom dodatečně, přivedl na Signály další „duši“, která se mnou v Brně byla.

 

Celkem tedy aktivně používám signály necelé 3 roky. Za tu dobu se to tu ale několikrát změnilo. Pamatuji živé diskuze a komentáře a články některých lidí, kteří zde už nejsou a jejichž účty byly odstraněny. Vím, že jejich slovník byl občas nevybíravý, ale svou přítomností to tady oživovali a většina z nich tady chybí (kromě těch, kteří na uživatele osobně útočili). Dnes mi prostředí na Signálech připadá jako taková selanka. Kvalitních článků tu člověk už tolik nenajde (i když netvrdím, že tady nejsou), připadá mi, že je tu jen pár aktivních lidí, kteří sami píší články a diskutují pod jinými články. Někteří lidé, kteří byli přínosem pro Signály, odtud odešli dobrovolně na protest proti smazaným uživatelům.

Počet registrovaných uživatelů, jak nás přesvědčuje úvodní stránka, stoupá. Myslím ale, že je to z velké části grafickou změnou než zkvalitněním obsahu. Přece jen na pěkně vypadající stránky se přihlásí víc lidí než na nějaké, co vypadají nemoderně. Je otázka, kolik z těch nových lidí je tu opravdu přínosem, něčím Signály obohacuje a ne jen využívá. Možná by to chtělo konečně promazat neaktivní uživatele, a těch tu člověk najde spoustu. Takových, kteří se přihlásili jen jednou při registraci, případně několikrát, ale naposledy třeba před 3 roky. K tomu ale asi nedojde, protože by stoupající číslo kleslo…

 

Navzdory chybám, které na Signálech vidím, pořád zaujímají první příčku v mých záložkách. Přeji Signálům (a přeji si sám), aby nadále fungovaly aspoň tak, jak fungují, za podpory nadšenců, kteří jakékoli změny a vylepšení dělají dobrovolně a ve svém volném čase. Časem nejspíš budou Signály procházet menšími (a možná i většími) změnami, ale doufám, že tato doména bude ještě dlouho fungovat a obohacovat nekonečný internetový prostor i lidi.

Zobrazeno 3037×

Komentáře

majkiii

U promazávání neaktivních uživatelů rozhodně nejde o to, že by po promazání "stoupající číslo kleslo", a proto se neaktivní účty neruší. Spíš jde o to, že tomu není připisována tak velká priorita jako jiným úkolům a opravám chyb, a proto k tomu zatím nedošlo.

Lenochod

dobry clanek, krome par veci, diky moc je zajimavy :) taky děkuju všem co signaly delaji :), umožnuji cas na internetu kvalitne vyuzivat :)

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz