aneb To nejlepší ze mne :)-

Ach, ti Simové...

19. 7. 2011 14:25

…  ti mě dostali, i když mě občas pěkně prudí. Už jsem sice dávno přišel na to, jak hru hrát, ale vždy mě dokáže něco překvapit.

Například poté, co jsem si dokoupil nějaké datadisky a začal jsem hru hrát odznovu (po nové instalaci), jsem si myslel, že už to bude brnkačka, že se brzo dostanu na úroveň, kterou jsem měl předtím. Při prvním hraní jsem byl už dost daleko, Betty a Bob se měli rádi, měli zařízený barák, byli obklopeni luxusními věcmi, měli nachystaný dětský pokoj pro příchod nového přírůstku… A pak jsem reinstaloval a myslel jsem si, že už vím jak na to a že to bude brnkačka.

Ale ouha! Po nové instalaci hned první den přišli sami na návštěvu sousedé. A protože moji Simové ještě nic neuměli a neměli ani charisma, ukázali se být špatnými hostiteli. Přímo mrzouty. Po chvíli se dokonce Betty a Bella začaly prát a fackovat se! Bylo jasné, že takhle si přátele ani jeden nezíská. A mělo být hůř.

Na druhý den se ve hře objevil klaun. Tragický. A nešlo se ho zbavit. Neustále Boba a Betty otravoval, takže ti dva neměli čas na sebe, těžce si povídali, neměli klid. Není divu, že jim rapidně začala klesat kolonka social, která je ze všech nejdůležitější. Vaši Simové můžou být po všech ostatních stránkách uspokojeni, veškeré jejich potřeby – ale pokud nemají dobré společenské kontakty, tak je nic nedostane z celkové deprese. A tak to bylo i tady. Ať jsem se snažil jak chtěl, nikdy jsem je nepřiměl se něco naučit, vzdělávat se, aby byli povýšeni, ani cvičit mluvení, aby měli charisma a dělali si přátele. Navíc stále nešlo zbavit se klauna.

Položka social klesla do červené barvy a stejně tak i vzájemný vztah těch dvou byl vyloženě záporný. V zoufalosti jsem se podíval na internet, jestli tam nebude nějaká rada, jak se zbavit klauna. Byla. Musel jsem si telefonem zavolat chytače klaunů. Jenže ten nebyl zadarmo, stál pětistovku. Na to jsem neměl, protože jak se ti dva odmítli učit, nemohli být ani povýšeni a oba brali minimální plat, ze kterého nešlo nic ušetřit, natož zaplatit chytače klaunů. Musel jsem počkat ještě několik dní a k tomu prodat vše, co nebylo nezbytné pro fungování domácnosti, abych na něho měl.

Pak jsem se klauna konečně zbavil, ale už bylo pozdě. Kolonka social a vztah těch dvou byl katastrofální a tak to šlo pořád dokola, až jsem ztratil trpělivost a nainstaloval hru znovu. Mám originál, tak proč ne. Tentokrát jsem byl už moudřejší. Okamžitě po spuštění hry jsem prodal obraz tragického klauna, který byl u Newbiů v kuchyni už jako základní vybavení domu. Klaun osobně se pak už neobjevil, a i kdyby jo, tak bych prostě hru k tomu okamžiku neukládal. Myslel jsem, že teď už to odsejpá, ale opět ne. Zatímco totiž Bob našel v Betty zalíbení a její skóre se zvyšovalo, Bobovo skóre u Betty se snižovalo. Kdykoli spolu mluvili, u Boba svítilo zelené plus a u Betty červené mínus. Až se nakonec Bob dostal na hodnotu -100.

Zkusil jsem to vyřešit tak, že jsem Simy naučil co nejvíc to šlo charismatu. Bob měl plných 10 dílků, Betty osm. A pak jsem je poslal na dovolenou. Tam sice poznali každý z nich řadu lidí a zadělali si na budoucí přátelství, ale vzájemný vztah moc nezlepšili. Při odjezdu měl Bob skóre -89. Po návratu dokonce Betty ze vzteku rozšlapala model jednorožce, který jí Bob na dovolené koupil jako dárek. A Bob opět klesl na -100. Myslel jsem, že to je konec.

Naštěstí se stalo, co jsem už ani nečekal. Od chvíle, co se ti dva vrátili z dovolené, našli společnou řeč. Při konverzaci oba měli plusy, Bobova záporná čísla se poměrně rychle snižovala, až se dostal i do plusu. A jednoho dne… po návratu z práce chyběla v akcích u Boba možnost obejmout Betty, zato tam byla možnost políbit. Tak jsem to zkusil, a vyšlo to. Bob se zamiloval. Zatím jen on, ale po pár dnech i Betty. Myslím, že za chvíli se objeví ve hře titulek: Bob: chceme mít dítě? A když kliknu na ano, objeví se zčistajasna kolíbka. Už jsem raději zařídil dětský pokoj i s postelí.

Zbývalo vyřešit, jak získat přátele mimo okruh rodiny. Tohle bylo zdaleka nejtěžší. K postupu v kariéře totiž oba potřebují dva přátele (tedy dva ze začátku, postupně víc). Po dlouhé době se mi povedlo získat Bobovi jako přítele Mortimera, se kterým se kdysi první den pohádal. Ale dál už to nešlo. Tak jsem se rozhodl dopustit se malého podvodu. Mezi předměty, které se dají ve hře koupit, mám i neoficiální předmět, Love Crystal. Byl jsem zrovna při penězích, tak jsem ho koupil. Myslel jsem, že udělá to, že získá za přítele každou osobu opačného pohlaví, kterou si pozvu domů a předmět použiju. Tak jsem pozval na návštěvu Bellu. Jenže když jsem předmět použil, objevila se zcela nová žena, kterou jsem neviděl ani na dovolené. Okamžitě měla skóre +100, ale protože jsem nechtěl, aby si Bob rozhádal Betty, když už se mají tak rádi, požádal jsem ji o odchod. V seznamu přátel však naštěstí zůstala, a tak Bob mohl být konečně povýšen! Obávám se, že při povaze Betty budu muset u ní použít krystal dvakrát, aby taky mohla být povýšena.

Je zvláštní, že při každé instalaci reagují pak postavy jinak, pokaždé hru hraju úplně jinak, nově. Asi proto mě to tak chytlo. Je to tak trochu hraní na stvořitele. Tyhle dvě postavy sice byly do hry vloženy, ale můžu si vytvořit i vlastní. Můžu jim dát jakékoli vlastnosti, můžu je učit, rozhodovat o jejich práci, přátelích, o tom, jaké budou mít v domě vybavení[1]… Můžu je vzít na dovolenou do stanu i do hor stavět sněhuláky.

A to všechno umí už ta nejstarší hra, jednička. Těším se, až budu jednou hrát novější hry, tam je těch možností daleko víc.



[1] Tohle se mi zvlášť líbí, kupovat jim postupně luxusní věci a zkrášlovat obydlí, dopřát jim věci, které sám ve skutečnosti nemám atd.

Zobrazeno 1225×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz