aneb To nejlepší ze mne :)-

Raději žádná zima než tahle

7. 2. 2011 14:58

Tento způsob zimy zdá se mi býti poněkud rozmarný, abych použil slova klasikova. Opět se (pokolikáté už tuto zimu?) natolik oteplilo, že je venku jak na jaře. Opět roztál všechen sníh, i to málo, co tu bylo. Má vůbec taková zima cenu?

Větru, dešti neporučíme, ale kdybych mohl, zařídil bych to tak, že by v každém ročním období bylo právě takové počasí, jaké má být. V zimě by tedy byly teploty konstantně pod nulou a sněhová pokrývka. Takovéto výkyvy nejsou ku prospěchu nikomu, lidem ani ostatním živočichům a organismům.

Ano, můj pohled je pohled milovníka zimy, čímž jsem trochu ovlivněn. Klidně bych dovedl žít v oblasti, kde by půl roku byla pořádná zima. Vůbec by mi nevadilo půl roku chodit v kožichu a ušance. Takové štěstí nemám. Zato mám štěstí na podnebí, kde se střídají všechny roční doby. Jsou na světě místa, kde naopak nesněží vůbec a mají tam jenom horko. Mám tedy štěstí, že jsem poznal všechno. Tím spíš mě ale mrzí, že už ani ta jednotlivá období neodpovídají svému charakteru.

A bohužel žiju v nížině, takže to vypadá, že si letos, kdy i hory mají málo sněhu, jen těžko zaběžkuju aspoň na poli za vesnicí.

 

Zjistil jsem jednu věc. Vůbec nemá cenu modlit se za jakékoli počasí. Aspoň mám takovou zkušenost. Je úplně jedno, jestli je sucho a člověk se modlí za déšť, nebo hrozí povodně. Člověk může prosit, aby povodeň nepostihla jeho, to ano, ale nemůže tím ovlivnit, že pršet prostě bude. A stejně tak je to i s tím sněhem. Nezbývá mi než se nechat překvapit, jestli třeba ještě do jara pořádně zamrzne a nasněží. Budu si to aspoň přát.

Zobrazeno 1060×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz