aneb To nejlepší ze mne :)-

Děkujeme, odejděte

7. 2. 2011 14:57
Rubrika: Svět

Děkujeme, odcházíme, vzkazují nám v těchto dnech lékaři státních nemocnic. Rád bych jim vzkázal: Děkujeme, odejděte. Rozčilovat se kvůli vám škodí na zdraví, a to budeme teď všichni potřebovat.

Podle posledních průzkumů klesá rapidně podpora veřejnosti těmto lékařům. Lidé už za nimi nestojí. Já osobně jsem za nimi nestál nikdy. A asi se i obklopuju lidmi se stejným smýšlením, protože už od počátku sporu neznám nikoho, kdo by jim fandil. Naopak toto téma každého už při sebemenší zmínce zvedne ze židle.

Není vám už, doktoři, trapně? Nestydíte se ani trochu? Proč jste šli studovat na doktora? Já myslel, že chcete pomáhat lidem, léčit lidi. Ano, máte právo brát odpovídající plat, vždyť každý dělník má právo na svou mzdu. Ale myslím, že doktorský plat je odpovídající významu doktorského povolání. Ve srovnání s jinými odvětvími určitě.

Ano, doktorské povolání je zodpovědné, jsou zde přesčasy, noční služby, víkendy, pohotovosti, je to náročné. A je to služba lidem. Ale to je třeba i celé odvětví obchodu. Prodavači a vůbec všichni pracovníci v obchodě dnes taky dělají přesčas, o víkendech, v některých řetězcích i v noci, pátky, svátky, furt. A berou za to jen o málo víc než minimum, přitom obchod je pro společnost stejně důležitý jako zdravotnictví. Ne každý se dostane do nemocnice, ale každý potřebuje jíst, i doktorovi musí někdo prodat chleba. A někdo jiný ho musí předtím upéct. Takovým lidem ale nikdo nepřidá, přitom se v obchodě (a ve sportu, ale to je jiná kapitola) protáčejí největší prachy.

 

Zkuste se laskavě zamyslet nad tím, že mnoho lidí v této zemi je na tom mnohem hůř než vy. Jste víceméně v teple, nekopete nikde krompáčem do země, nestojíte za každého počasí venku… A ještě berete mnohem víc než ten dělník venku.

Taky nad tím, že jste slíbili konat vše ve prospěch nemocného. Odchodem konáte pravý opak. Nejvíce mě pak štve to vaše heslo „Náš exodus, váš exitus“. Tím vlastně přiznáváte, že jsou vám lidi ukradení. Ať klidně pozdechají, my budeme léčit jenom tam, kde nám z toho kyne tučná odměna.

Tomu též věnuju jeden odstaveček. Pokud vím, jsou země, kde jsou na tom doktoři mnohem hůře než u nás. Jestli se vám nelíbí u nás, jděte pracovat do takového Bulharska, a budete mluvit jinak. Bulharští (a nejen ti) kolegové si to s vámi moc rádi vymění. Tam pracují často za minimální plat.

 

Už se nemůžu dočkat, až bude po vás veta. Jednak se snad konečně dostanou na řadu čerství absolventi, kteří nemůžou po absolvování školy nikam nastoupit, protože doktoři na dobrých místech nechtějí opustit své výnosné místečko, ani když už jsou jednou nohou v hrobě, odmítají odejít na důchod a přenechat místo mladším, jednak k nám fakt můžou začít jezdit doktoři z chudších zemí.

 

No, jsem zvědavý, jak to vše dopadne. Takže ještě jednou: Děkujeme, ale odejděte.

Zobrazeno 1911×

Komentáře

svíce

Ty bys byla dobrá doktorka-nebožka-to by měli pacienti radost.

PřezDívka

Gratuluju, dlouho me zadnej clanek nedokazal rozcilit tak - jako ten Tvuj ;) Jde videt, ze ses s doktorem setkal tak maximalne pri prohlidce. Vis, kolik bere lekar? Samozrejme nevis. To bys pak netvrdil nic o "odpovidajicim" platu. Tem medialnim kecum never. Nehlede na tu SILENOU zodpovednost, kterou musi doktor dennodenne podstupovat. Ach jo. Za chvili nam vsichni schopni doktori odejdou a Tobe uz nikdo nespravi ruku... No, dobre ti tak:)

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz