aneb To nejlepší ze mne :)-

O třikrát předávané SIM kartě

28. 12. 2010 13:29
Rubrika: Ze života | Štítky: T-Mobile , SIM karta , Turkmenistán

Ach, jaký jsem to bloud! Jak jsem si jen mohl myslet, že T-Mobile to se mnou aspoň jednou myslí dobře! Zase jsem se nachytal, a zjistil jsem to poměrně pozdě.

Poté, co jsem se vloni naštval, když mi neustále volali skrytí volající (viz můj dávnější článek), využil jsem akce T-Mobilu a objednal jsem si novou SIM kartu, dokonce úplně zdarma. Už to mě mělo varovat. Ale dlouhou dobu se nic nedělo, karta fungovala od začátku, tak mi nic divné nepřišlo.

Letos v létě jsem měl navečer, bylo už tak kolem 9. hodiny večerní, příchozí hovor. Volal nějaký chlap, a že chce Petru od Rokycan. Řekl jsem mu, že tady žádná Petra není, a Rokycany už vůbec ne. Chlap znejistěl a zeptal se, jestli mám toto telefonní číslo pořád nebo jsem ho od někoho koupil. Já povídám, že pořád, od začátku. Pak jsme se rozloučili.

Stejný chlap ale volal pak znovu, jsou to asi dva týdny. Připomněl jsem mu, že už jednou volal, a dodal jsem, co jsem si mezitím myslel, že mu nejspíš ta Petra nechtěla prozradit svoje pravé číslo, tak si něco vymyslela, aby se ho zbavila, a trefila se zrovna do mého. Chlap řekl, že teda si to číslo vymaže a už mi nebude volat.

Včera jsem měl další volání z neznámého čísla. Tentokrát se na druhém konci ozval ženský hlas, a že by chtěla mluvit s nějakou Gunčou nebo Gumčou. Vyšlo najevo, že telefonní číslo, na které paní volala, kdysi patřilo nějaké studentce z Turkmenistánu, která u nás studovala na technice. A její bývalá spolubydlící si na ni po letech vzpomněla a zkusila jí zavolat.

Když už jsme spolu mluvili, zmínil jsem se o tom, že už se mi dvakrát stalo, že někdo volal na moje číslo a chtěl někoho jiného. Shodli jsme se tedy na tom, že moji SIM kartu museli přede mnou mít aspoň dva lidi a karta se pak nějakým způsobem dostala po deaktivaci zpět do T-Mobilu, který se jí zbavil v rámci „akce zdarma“.

Po skončení hovoru jsem se musel chechtat ještě aspoň 5 minut, nemohl jsem přestat. Gunča z Turkmenistánu! To tu ještě nebylo. Jenže co teď? Teď, když mám toto číslo už více než rok, bylo by asi hloupé měnit ho za to staré číslo, i když svoji původní SIM pořád ještě mám a funguje. Navíc bych pak riskoval, že mi zase budou volat ze skrytých čísel instituce, se kterými nemám co do činění. A když si ponechám současné číslo, tak zas riskuju, že mi budou volat další lidi, kteří budou chtít někoho jiného.

Přejít od T-Mobile úplně někam jinam taky nemůžu, protože v rodině máme všichni stejného operátora. Nikdo nebude kvůli mně platit horentní sumy, když mi bude volat. Je to patová situace, takže to asi nechám tak, jak to je. Akorát jsem už zcela ztratil jakékoli ideály o svém operátorovi.

 

P.S. Ani bych se nedivil, kdyby si ze mne vystřelil někdo z těch, kdo si tohle přečetli, a zavolal by mi a taky někoho sháněl. Aby toho nebylo málo :)-

Zobrazeno 1321×

Komentáře

tukanx

Mariane, já jsem na tom podobně, také jsem se nechal od nějké slečny z T-Mobile na ulici překecat a dostal jsem pak zdarma novou SIM kartu origo zabalenou......
A už jsm taky vyřizoval několik zajímavých hovorů :-) Myslel jsme si, že to není možné, že by ty SIM karty takto recyklovali, ale vypadá to tak :-)

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz