aneb To nejlepší ze mne :)-

Líp už vážně bylo. Teď bude jen hůř

19. 7. 2010 19:47
Rubrika: Svět | Štítky: finance , peníze , politika , práce

Tvi měl pravdu. Líp už bylo. Teď bude jen hůř. Aspoň nová vláda dělá všechno pro to, aby to tak bylo. Nechápu ale, proč na novou garnituru lidi nadávají, když si ji sami zvolili. Máme, co jsme chtěli.

Jako by mottem této vlády bylo „berem lidem všechno (a sobě nic)". To vše v zájmu jakési „ekonomické stability" a vyrovnaného rozpočtu. Snaha snižovat státní schodek je sice chvályhodná, ale stejně tak marná. Státní dluh dosáhl k loňskému roku výše 1,2 bilionu Kč. To nesplatíme, ani kdybychom se krví potili. Můžeme se snažit snižovat státní schodek v jednotlivých letech, nuly však jen tak nedosáhneme. Akorát že dluh nebude narůstat v takových astronomických číslech jako dosud.

A i na to, abychom dosáhli jen o něco menšího schodku v jednom rozpočtovém období, je třeba škrtat kde se dá. A když už se nedá, sebrat těm, kteří mají nejmíň. Viz návrhy na snížení státních příspěvků u stavebního spoření nebo zrušení daňových odpočtů z těchto a podobných produktů. Trnem v oku jsou i stravenky. Tak to už je konec. Že poslanci mají v poslanecké kantýně dotované jídlo, to jim nevadí, ale de facto sebrat lidem jeden z mála zaměstnaneckých benefitů (protože která firma vynaloží extra náklad, když to nemůže daňově odepsat), to už jim nevadí.

Snahy o ozdravění ekonomiky a zvýšení příjmů do státního rozpočtu se taky minou účinkem. Čemu pomůže, když se zvýší základní sazba DPH? Jestliže teď lidé neutrácejí, protože nemají peníze, jak budou moci utrácet víc, když se DPH zvýší, a tím pádem dojde ke zvýšení cen? To budou naopak utrácet ještě míň! Jestliže principem ekonomického růstu je vyšší spotřeba, rozhodně se nenastartuje tím, že budeme lidi nutit utrácet, když nemají peníze.

A peníze nemají, protože jsou buď bez práce nebo pracují za minimální mzdu. Jako já. Prodloužili mi smlouvu. Na půl roku. A za stejný plat. Jo, doby, kdy po zkušební době, nebo nejpozději při prodloužení smlouvy, zaměstnavatel zároveň zvýšil zaměstnanci mzdu, jsou, zdá se, minulostí. Pokud by se toho náhodou zaměstnanec dožadoval, tak raději zaměstnavatel vezme někoho jiného, však za branou čeká lidí dost. Bojím se, že za minimum budu pracovat ještě hodně dlouho.

Ať raději vláda nějakou novelou zákona nebo vyhláškou zvýší minimální mzdu. Pak budou lidi i víc utrácet. Pokud ale budou přežívat od výplaty k výplatě, je snaha o zvýšení příjmů státu marná.

Jak vůbec může na jedné straně být stále větší množství lidí, kteří se musí spokojit s tím nejmenším možným, a na druhé straně, když má přinést oběť někdo s vysokými příjmy, ještě se proti tomu bouří? Viz soudci. I těch 5%, co jim chtějí vzít, se jim nelíbí. Prý „o tom budou ještě diskutovat". Při výši jejich platů by to přitom ani nepocítili, a státnímu rozpočtu by se pomohlo. Navíc, jak napsal pod jedním internetovým článkem někdo komentář, klidně by jim mohli vzít 50% platu, protože na úplatcích od mafiánů si přijdou daleko na víc :D

Tak to už je možná trochu drsné, ale přiznejme si, že ne každý soudce je poctivý a jistě se najde pár takových, na které to sedí. Učitelé jsou další vyvolená kasta, která si dokáže prosadit, že se jejích peněz nikdo nedotkne, kdyby co bylo.

No a nejúporněji se proti seškrtání vlastních výhod brání poslanci. Jak může mít poslanec zvýhodněný nocleh v hotelu, kde jinak jedna noc přijde bratru na 5000 Kč, za pouhých 240 Kč? To vypadá, jako kdyby to byl nějaký chudák, který na to nemá, a proto musí dostat dotaci nebo slevu. Přitom obyčejnému člověku slevu hotel určitě nedá, navíc chudák by tam právě ani nešel.

 

Už jsem úplně alergický, když večer pustím zprávy a nějaká zpráva začíná slovy, že „se sešli představitelé koaličních stran". Protože to vždy znamená, že zase vymysleli něco, co se negativně dotkne obyčejného člověka. Úplně zle je mi pak ve chvíli, kdy tyto lidi zachytí kamera v reportáži, a k tomu ještě pustí jejich slova, aby bylo jasné, že to opravdu osobně řekli.

To jsme to teda dopracovali, a to je teprve začátek. Pokud budou tito „experti" dále dráždit národ, vůbec bych se nedivil, kdybychom si po 20 letech zopakovali revoluci. Tentokrát by ale neměla přívlastek sametová. Tentokrát by měla přívlastek krvavá.

Zobrazeno 3615×

Komentáře

svíce

Nešiř tady negativní náladu,když seš zatrpklej člověk,nedívej se na zprávy,stejně vidíš jen to špatné a pak Tě lituju.Radši se podívej na nějakou komedii a nebreč tady.

spitfire

dávám článku karmu<br />
<br />
<br />
Karma Alfa POV-13 ZP<br />
<br />
* průtok teplé vody až 13 litrů/minutu<br />
* maximální tepelný výkon 22,6 kW<br />
* možnost zapojení pro více odběrných míst<br />
* piezoelektrické zapalování věčného plaménku<br />
* bezpečnostní pojistka proti přehřátí vody<br />
* hlídač odtahu spalin, při vracení spalin zpět dojde k vypnutí<br />
* výměník tepla z měděného plechu (bez obsahu olova)<br />
* vodní armatura z plastu odolného proti usazování vodního kamene<br />
* regulace Junkers<br />
* ochrana proti přehřátí výměníku tepla<br />
* automaticky regulovaný výkon v závislosti na průtoku vody<br />
* konstantní teplota dodávané vody<br />
* odtah spalin do komína<br />
* palivo<br />
* nevyžaduje připojení na elektrickou energii 230 V

LukášD

Ahoj, Mariáne, musím ti napsat, že já nenadávám, a jsem raději za tuto vládu, než za vládu "rudo-oranžové rozdávačky". A jsem ochotný raději vydržet šetření v Čechách než "dovolenou" v Řecku.

Krasnazena

Já jsem za novou vládu vděčná. Snad je ještě čas šetřit a nedopadnout jako řecko či Maďarsko. Měli bychom být prozíraví.

Asterix

Pokud se někomu zdá, že v poslední době píšu více o negativních věcech než o pozitivních, pak se omlouvám, ale ještě pár takových článků bude. Neutuchajícím zdrojem inspirace je pro mě totiž můj kolega v práci :)-<br />
Z toho důvodu ani nepomůže, když se nebudu dívat na zprávy. Stejně se novinky dozvím v práci...<br />
<br />
Navíc: od toho přece ta možnost psát články je. Proč nepsat o tom, co je špatně, co mě pálí? Když už to stejně nezměním, musím aspoň vyjádřit svůj postoj.

spitfire

Asterixi musíš jím odpustit, protože je ve škole nenaučili rozlišovat žánry. <br />
<br />
Zkus místo sledování komedie jak ti hloupě radí svíce, zkus se dívat raději na Porno.

CesareBorgia

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=w8UARDgB1wk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=w8UARDgB1wk</a>

Zobrazit 7 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz