aneb To nejlepší ze mne :)-

Prosím o pomoc s konverzí audia do formátu FLAC (vyřešeno)

1. 2. 2010 20:23

Prosím nějakou dobrou duši o radu s konverzí audia do formátu FLAC. Jednou jsem tu sám o tom psal, že to používám, tak to možná zní divně, že si teď nevím rady, ale tohle je trochu jiný případ.

Stáhl jsem z netu jedno album, měl to být formát FLAC. Jenže - po rozbalení archivu jsem našel pouze jeden veliký iso soubor. K jeho otevření jsem použil virtuální mechaniku. Pak jsem se byl schopný dostat do složky, která obsahovala: naskenované obrázky, dále jakýsi soubor SIG, dále soubory obrazů s příponou .wv o velikosti 1,38 kB, a nakonec další .wv soubor o velikosti 206 MB. Tento velký soubor jsem pak otevřel v programu Medieval CUE splitter, kde jsem celé album rozdělil na jednotlivé skladby.

Potud se vše dařilo, jak mělo. Problém nastal až v závěrečném kroku, kterým mělo být převedení jednotlivých souborů, které i nadále měly příponu .wv, akorát byly rozdělené, na kýžený formát FLAC. Nepomohlo přejmenování s koncovkou .flac. Soubor se sice po jednom dal spustit tak, že jsem z kontextového pravého menu zvolil „otevřít v programu windows media player", pak se soubor otevřel a přehrál, pořád to ale nebyl formát FLAC.

Potřebuju zkrátka vědět, jak to udělat, abych z .wv souboru měl FLAC soubor. Zkoušel jsem všechny možné programy, co mám. Např. dbpoweramp music converter. Ten mi ale vyhodil hlášku „unable to load decoder for file type .wv". Možná je problém v kodecích, i to je ale divné, protože originální CD si běžně do počítače házím ve FLAC formátu a jsem schopný to přehrát, kodeky tudíž musím mít. Pro jistotu jsem stáhl ten nejnovější a stejně to nepomohlo.

Kdyby někdo uměl poradit, byl bych moc vděčný.

 

Zobrazeno 3812×

Komentáře

kuchi

staci poprosit o radu google:<br />
<a href="http://www.google.com/search?q=convert+wv+to+flac&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a" target="_blank">http://www.google.com/search?q=convert+wv+to+flac&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:cs:official&client=firefox-a</a>

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz