aneb To nejlepší ze mne :)-

Jak se vypořádat s nechtěnými volajícími

28. 11. 2009 10:06

Moje míra trpělivosti s těmi, kteří mě neustále obtěžovali nechtěnými telefonickými hovory (viz můj dávnější článek) dosáhla maxima, a tak jsem se rozhodl k poměrně radikálnímu kroku. Začátkem září jsem využil nabídky mého operátora, kterou měl na svých stránkách, a objednal si SIM kartu úplně zdarma. Došlo mi to až domů do schránky a neplatil jsem nic, ani poštovné. Původní sim jsem si ovšem ponechal. Jednak tam byl ještě nějaký kredit, a taky jsem ji nechtěl někomu dávat, protože pak by zas obtěžovali jeho.

Nové číslo mi ovšem moc nepomohlo. Občas totiž karty vyměním (třeba právě proto, abych některé hovory vyřídil ze starého čísla a vyčerpal ten kredit) a co se stane po výměně? Přijde mi sms o zmeškaném hovoru. Pokud mezitím volá někdo ze skrytého čísla, tak mi sms logicky nepřijde. Ovšem z jednoho čísla mě pronásledují pořád, a to se mi objeví. A protože mám to číslo uložené, vím, že jde o Home Credit. Vytrvale to zkoušejí od konce srpna, jako blázni. To by mě zajímalo, co mi chtějí, když s nimi nemám nic společného.

Po včerejší výměně SIM karty a další sms o zmeškaném hovoru už jsem se dožral na nejvyšší míru. Našel jsem na jejich stránkách emailovou adresu, a tak jsem jim napsal pěkně ostrý email. Zdůraznil jsem, že s nimi nic nemám společného a Bůh dá, že snad ani nebudu (opravdu jsem to tak napsal). Že mě pronásledují už čtvrt roku a co mi tak důležitého chtějí. Taky jsem jim prozradil, že jsem si kvůli takovým jako jsou oni změnil telefonní číslo a to nové rozhodně zveřejňovat nebudu. Napsal jsem, že pokud mi něco chtějí, ať mi to pošlou poštou a neotravují telefonem. Hned jsem ale dodal, že pokud mají náhodou v plánu nabízet mi nějaký „výhodný" úvěr, ať raději ušetří i na tom poštovném, že je to zbytečné. A pokud by je náhodou napadlo napsat mi zpátky na tu emailovou adresu, tak taky nepochodí, protože jejich adresu zařadím do blokovaných. Nehledě na to, že jsem schválně psal z adresy, kterou moc nepoužívám, spíš pro nějaké nahodilé účely. Závěrem jsem ještě jednou zdůraznil, ať už mě neotravují.

Na závěr textu jsem napsal své iniciály a stiskl odeslat. Po pěti minutách jsem si však uvědomil, že nemají podle čeho mě identifikovat. Z emailové adresy nepoznají mé jméno, z iniciál taky ne, a hlavně - neuvedl jsem, kterého telefonního čísla se to týkalo! Tak nezbylo než jim poslat ještě jeden mail, tentokrát už s jednou větou sdělující původní telefonní číslo, na které už nemají volat. Tak jsem zvědavý, jestli při příští výměně karet budu mít zmeškaný hovor. Pokud ne, pak už mi nic nebrání po provolání kreditu nabídnout někomu tu simku. Nic za to nebudu chtít, a pokud bude zrovna někdo potřebovat, proč ne.

V každém případě doufám, že teď mě už nikdo na novém čísle otravovat nebude. I když mě to neuchrání od toho, že to budou zkoušet písemně. To už se mi též stalo. Jedna pojišťovna, u které mám pojistku na barák, mi poštou poslala nabídku na pojištění pro případ smrti následkem úrazu. Když jsem na to nereagoval, poslali to dokonce podruhé! Přitom ve formuláři smlouvy chytře pod vyplněnou kolonkou Telefon uvedli prázdná políčka s poznámkou „v případě potřeby aktualizujte". Jak jsou mazaní! Třeba to byli oni, kdo mi od konce srpna až do chvíle výměny sim karet volal ze skrytého čísla! Že je to baví!

Dnešní technické vymoženosti jsou vážně dvojsečná zbraň - na jednu stranu usnadňují život, ale na druhou člověk přichází o soukromí a snadno může být napálen. Nechci ani pomyslet, co bude za takových 20, 30 let. Kéž bychom my, Boží děti, dovedli nenechávat se ovlivňovat tímto světem!

Zobrazeno 2309×

Komentáře

Jan Rybařík

Jen tvrdě do nich! Já jsem si onehdá zadal na netu inzerát na nákup jedné nesehnatelné učebnice a netušil jsem, že registrace zde (sbazar od seznamu) v sobě zahrnuje i registraci do celé sítě různých komerčních (a jako "příjemný" bonus i na pár seznamovacích) stránek... no prostě dali můj mail komu mohli, několik měsíců to byla fakt zábava typu 20 mailů denně;) Bacha na ně...

Adolf7

Ahoj Asterix<br />
Řešení je nic neřešit.<br />
Řešit, znamená projevit zájem!<br />
<br />
Je mnoho app. do mob. na blokování příchozích hovorů.<br />
Já používám "HANDY BLACKLIST" je v CZ a má i dost nastavení.<br />
Stačí se trošku mrknout po internetu a narazíš i na jiný app. a třeba i lepší.<br />
<br />
Problém co ty nemám, ale někdy některý lidi vážně nemám čas řešit.<br />
<br />
Pořizovat novou sim není vždy řešení.

Asterix

Adolf7:<br />
díky za radu, ovšem pořád vyjde levněji pořídit si novou SIM než nový telefon :D Jak jsem se totiž díval po netu, musel bych mít telefon s OS Symbian, což nemám :(-<br />
Až si budu kupovat příští mobil, budu na to myslet, hned tak to ale nebude. Současný telefon mám 2 roky a pořád funguje 100% a stačí mi to, co mám.

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz