aneb To nejlepší ze mne :)-

Dodatečná úprava státního rozpočtu

5. 11. 2009 15:01
Rubrika: Aktuálně | Štítky: ČR , finance , státní rozpočet

Státní rozpočet České republiky pro rok 2010 bude nejspíš ještě dodatečně upraven. Skupina nezařazených poslanců přišla s návrhem vyplatit každému občanovi ČR mimořádný příspěvek ze státního rozpočtu ve výši 10 000 Kč, slovy deset tisíc korun.

Aby to státní kasu přece jen nezruinovalo, jsou navržena nějaká omezení. Prvním z nich je, že jde o občana s českou státní příslušností, nebude se to tedy týkat cizinců žijících v naší zemi. Druhou podmínkou je prožít celý rok 2010. To v praxi zjednodušeně znamená, že se to nebude týkat lidí narozených v průběhu roku a zároveň je nutné dožít se 1. ledna následujícího roku. K vyplacení peněz totiž dojde zpětně v roce 2011.

Na dotaz, proč poslanci s tímto návrhem přišli a kde na to chtějí vzít peníze, se nám dostalo této odpovědi. Schodek státní kasy bude v příštím roce už tak rekordně velký, že nějakých 100 miliard navíc už nehraje takovou roli, a lidem to navíc pomůže. V dnešní době, kdy lidé přicházejí o práci a o novou nezavadí, jim to přijde více než vhod. K vyplacení sice dojde až v roce 2011, do té doby ale stejně většina lidí bude mít půjčky, aby měli z čeho žít, a peníze se jim pak budou hodit aspoň na malé splacení dluhů dřív, než přijde exekutor. Hodí se takzvaně "na zalepení huby". Původní návrh navíc byl vyplatit každému ne deset, ale sto tisíc korun, poslanci však uznali, že bilionový schodek by přece jen byl pro stát likvidační. Jednu nulu tedy museli ubrat.

Tak teď nezbývá než čekat, zda návrh poslanců ještě projde a zda se budeme moci radovat z peněz zdarma.

Zobrazeno 1469×

Komentáře

Daliluh

Jsou zbabělci, že se bojí dát sto tisíc. Státní schodek je přece pouze pomyslný dluh, který se nikdy splácet nebude, tak proč z něho neukrojit ještě víc...

Papo

:-D :-D :-D Díky!

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz