aneb To nejlepší ze mne :)-

Je Family Guy protikřesťanský?

16. 10. 2009 16:45

Tentokrát mám na srdci jednu malou věc a nechci kvůli tomu zakládat diskuzi. Stačí mi pokud možno objektivní vyjádření pod článkem, co si myslíte o seriálu Family Guy neboli Griffinovi, který už nějakou dobu běží v televizi na Prima COOL. Tedy pochopitelně pokud se na něj díváte nebo jste viděli aspoň nějaké díly. Je podle vás rouhačský, protikřesťanský?

Možná moje otázka bude znít divně, tak teď malé vysvětlení, proč se na to ptám. Ze začátku se mi zdál tento seriál dobrý, vtipný. Ale už se několikrát stalo, že to autoři dle mého gusta vážně přehnali, když si dělali tzv. legraci z křesťanství. Takto i v jednom z nejnovějších dílů, který běžel tento týden. Byla tam scéna, jak Bůh otec (zobrazený klasicky jako stařec s vousem, co jiného jsem mohl čekat) sedí u baru s nějakou ženskou. Ta si chtěla zapálit. Bůh řekl, počkej, a vztáhl ruku a zapálil cigaretu bleskem. Jenže blesk nezapálil jen cigaretu, ale celý lokál, všechno začalo hořet. Bůh zvolal: "Ježíši Kriste!" A vedle něho se objevil Jeho Syn. Zeptal se, co se děje. Dál už si to nepamatuju.

Teda nevím jak ostatní, ale já se za celou dobu tomuto výjevu nepousmál ani jednou. Naopak mě to pohoršilo. A takovýto přestřelek nebyl jediný. Dělali si srandu z biskupa, z papeže (kterého zobrazili, že v noci spí nahý) atd. Jako jedna věc je vtip, satira, a druhá naprosté zesměšňování. Satirických seriálů je přitom víc, ale žádný si tohle snad ještě nedovolil.

Budu tedy rád za vaše názory.

Zobrazeno 1454×

Komentáře

Vlad

Já tedy z tohoto seriálu neviděl ani kousek, ale myslím si že lepší je být nad věcí a raději se pousmát nad slabomyslností producentů, než skřípat zuby a vymýšlet ty nejstrašnější tresty pro scénáristy. Vždyť seriál jednou upadne v zapomění, ale Bůh ten zůstane.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz