aneb To nejlepší ze mne :)-

Volby odloženy. To se mi ulevilo!

11. 9. 2009 18:01

 

Ústavní soud svým výrokem zrušil plánovaný termín předčasných voleb, čímž utnul tipec snahám poslanců dodržet za každou cenu původní nebo co nejbližší termín. Poslanci jsou schopni kvůli tomu i změnit Ústavu. Ne že bych věřil čestným úmyslům poslance Melčáka, ale jsem rád, že to takto dopadlo.

Proč? Celou dobu jsem si tajně přál, aby žádné předčasné volby nebyly. Poté, co jsme si během předsednictví Evropské unii způsobili ostudu, byl jsem natolik znechucen z politiky, že jsem odmítal jakékoli předčasné volby. Později se navíc k tomu přidalo naprosté fiasko KDU-ČSL, po kterém už tuto stranu volit nebudu, a tudíž jsem měl problém s tím při případných předčasných volbách někoho vůbec zvolit.

A i když mezitím vznikla TOP 09, kterou bych volit zkusil, a i když je jasné, že odložením voleb má tato strana smůlu a bude hůř pronikat do vrcholné politiky, tak i tak jsem rád za současný stav. Nebýt jejího vzniku, byl bych z politiky už opravdu natolik znechucen, že už by se asi nikomu nepovedlo vylepšit obraz politiků v mých očích.

Zkrátka jsem pro to, aby volby byly nejlépe až ve svém řádném termínu v červnu 2010. Pročpak poslanci natolik usilují o to, zkrátit si volební období? Vždyť jediní, kdo se po pádu vyměnili, byli představitelé vlády, ministři a ministryně, nikoli poslanci. Koaliční vláda byla nahrazena bezpartijními odborníky, lidmi, kteří jsou většinou i morálně na vyšší úrovni než bývalí ministři. O ministerském předsedovi nemluvě. Co se týče morálních kvalit, vyhrává Jan Fischer na celé čáře oproti Topolánkovi. Já nechci znovu za ministra člověka, který se veřejně chlubí tím, že se svou ženou nežije a že má milenku. Nechci vidět v pozici premiéra ani jeho oranžového rivala, který je totéž v bledě modrém. A to ani nezmiňuji další excesy těchto politiků.

Pravděpodobně stejně nakonec budou volby dřív než v červnu příštího roku, takže úplně se předčasným volbám nevyhneme. Doufám ale, že budou co nejpozději. Ať si třeba dorazím do volební místnosti na lyžích!

 

Zobrazeno 1648×

Komentáře

Asterix

Je fakt, že do jara je tato situace neudržitelná. Už tím, že úřednická vláda je tu jen proto, aby prostě nějaká vláda byla, a stejně nepřijde s žádnými novými návrhy zákonů. Tudíž parlament bude jednat jen o tom, co měl už předem naprogramováno. Což nevydrží až do června :D

Honvéd

Protože tzv. úřednická vláda je řešení nepolitické, nesystémové a vůbec k ničemu...<br />
Jsme zastupitelská demokracie, ztratí-li vláda důvěru parlamentu, měl by být tento okamžitě rozehnán a vypsány předčasné volby...<br />
Takovéhle natahování je hnus...

Tofl

Tato situace se dala očekávat, poněvač chování našich zástupců státu už bylo k neudržení. Jinak pro zajímavost, ČR má již 13 let nestabilní vládu. Vláda pana Jana Fischera se mi za tu dobu jeví jako dobrá . . .

Honvéd

Chce to změnu ústavy - změnit poměrný volební systém na většinový (tak jak je to v Senátu) - rozdělit zemi na 200 volebních okrsků, kde budou vybírat jednoho konkrétního kandidáta na jedno konkrétní křeslo... <br />
Armádu máme v takovým stavu, že vojenská diktaturaa u nás nepřipadá do úvahy ;-)

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz