aneb To nejlepší ze mne :)-

Jazykové lapálie v cizině

10. 9. 2009 17:09
Rubrika: Nevážně | Štítky: Anglie , USA , zahraničí

 

Pro zlepšení nálady...

V pořadu Nikdo není dokonalý kdysi vyprávěli hosté historky o jazykových potížích v zahraničí. Dvě z nich jsem si zapamatoval. Tady jsou.

 

Jak naučit Američany česky

Na zájezdě po USA se ocitl i chlápek, co neuměl moc anglicky. Skoro vůbec. I řekl si, že to otočí - proč on by se měl učit anglicky, když může naopak on naučit Američany česky? Příležitost se naskytla, když ho kamarád poslal do obchodu koupit každému hamburger. Přišel do obchodu, byl to pultový prodej. Když přišel na řadu, ukázal na pěkně obložený velký hamburger a řekl: „Ten!" (tedy že chce zrovna tento a žádný jiný). A prodavačka mu jich dala deset.

 

Fobie ze psů

Pro změnu v Anglii se ocitl muž, který měl strach ze psů. Zvláště z těch, kteří se potulovali volně po světě. Ale co se nestalo. Jednou tak šel po ulici a proti němu se řítil pes. Chlap začal panikařit - co teď? Řešení se naskytlo akorát to nouzové, a tak neváhal a - skočil přes plot. Pochopitelně se nedíval, co je za tím plotem.

Když doskočil, zjistil, že se ocitl na zahradě nějakého šlechtického domu, kde skupina vznešených lordů pila svůj odpolední čaj o páté. Lordové celí zkoprněli, držíc šálek na půl cesty mezi podšálkem a ústy. Náš hrdina, aby trochu ospravedlnil svůj nenadálý vpád, začal živě gestikulovat a doprovodil to vysvětlením:
„Sorry, sorry, sorry. I hop here" (ukázal prstem příslušný pohyb) „because there" (ukázal za plot) „big hafan".

 

Zobrazeno 1551×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz