aneb To nejlepší ze mne :)-

Jak se na Signálech hlásají bludy

17. 9. 2009 12:43
Rubrika: Církev | Štítky: demokracie , Newton , potraty

 

Dlouho jsem si to odmítal připustit, ale se Signály to jde pěkně z kopce. Bohužel se zde vyskytují uživatelé, kteří si říkají křesťané, ale veřejně zde hlásí protikřesťanské teze, např. schvalování potratů. Nebudu jmenovat, ale není tak těžké na takovéto lidi narazit.

Co k tomu říct? Jak přesvědčit takového člověka? Nijak. Jako křesťan by měl znát obsah víry, měl by vědět, čemu věří a taky PROČ. Navíc Pravda je jenom jedna a je neměnná, sám Kristus řekl, že On je tou Pravdou a my víme, že je stejný včera, dnes i navěky. Prostě to, co prohlásil sám Bůh, byť by to bylo už „dávno", je neměnné a je to pravda a nikdo ji nezruší.

Uživatelé, o kterých píšu, zastávají názor, že snaha o zákaz potratů je nedemokratická  a odporuje principům demokratického státu a jeho legislativě. Vážení, lidská „spravedlnost" je nedokonalá. Sám člověk je nedokonalý a hříšný, takže nikde není psáno, že to, co zákonem ustanovil člověk, je správné. Naopak jsou uměle porušovány základní morální zákony a pravdy, které se prostě nemohou stát lží pouhým jejich popřením.

Je to stejně absurdní jako přijmout zákon o zrušení Newtonových zákonů. Newtonovy zákony jsou staré už stovky let a nikdo je dosud nezrušil ani nezruší. I kdyby se na tom usnesly všechny parlamenty světa.  A to přitom jen Newton pojmenoval fyzikální principy, které jsou tu odjakživa. Nikdo nezruší gravitaci, nikdo nezruší ani 4 roční období atd...

Že je to absurdní? Ale popřít okamžik vzniku života je přece stejně absurdní. Je zarážející, že v dnešní době plné vyspělých technologií a vědeckých důkazů, kdy přesně známe okamžik vzniku života, je tím spíš propagováno zabíjení a ničení života. V okamžiku splynutí vajíčka a spermie prostě vzniká život, i když je v první chvíli neviditelný. Ale anima je vdechnuta. Tudíž jakýkoli pokus o zničení tohoto zárodku už je vražda.

Potrat je prostě za každých okolností nepřijatelný. Jediné, co není hříchem, je samovolný potrat. Jsou riziková těhotenství, kdy organismus ženy se vědomě brání cizímu tělesu a snaží se udělat všechno pro to, aby bylo vypuzeno. Takový případ znám i z vlastní rodiny. Neteř měla tak těžké těhotenství, že dítě sice donosila, ale sama málem zemřela. Lékaři jí hned řekli, že druhé těhotenství by bylo ještě větším rizikem, a tak mají jen jedno dítě.

V tomto případě to tedy dopadlo dobře. Ale jsou opravdu případy, a není jich málo, kdy dojde k samovolnému potratu. Případně dojde k ohrožení života matky až při porodu. Pokud jde o samovolný potrat, jak už jsem napsal - tento jediný případ není hříchem. Všechno ostatní je zabití. Dokonce i když otěhotní znásilněná žena. Je to smutné, ale není to důvod k zabití člověka. Žena může takové dítě donosit a dát k adopci. Tolik párů je dnes bezdětných a byli by rádi, kdyby se mohli nějakého dítěte ujmout!

A pokud jde o ohrožení života matky při porodu? Je to hodně diskutabilní. V tomto případě bych se přikláněl k zachování života matky. K čemu by bylo přivést na svět dítě, které hned ztratí matku, bude přinejmenším polosirotek? Nemluvě o tom, že už může být několikanásobnou matkou, a tak by těch sirotků bylo víc. Navíc život té ženy má stejnou cenu jako život, který právě chtěl přijít na svět. Život je stejně cenný, ať je v lůně nebo připojený na podpoře životních funkcí na JIP, stejně jako u zdravého člověka v produktivním věku.

Co dodat? Co jsem měl na srdci, to jsem napsal. Opět jeden článek, ke kterému jsem byl vyprovokován. Kéž by si tento článek přečetli ti, kvůli kterým jsem ten čas k napsání obětoval. I když nějak moc nevěřím, že by je přesvědčil. Jinak děkuji moc všem, kteří zde hájí Pravdu. Opět nebudu jmenovat, ale jistě se dotyční poznají.

Zobrazeno 8909×

Komentáře

Baron

K těm potratům, zdá se že s tím souvisí následující článek. Je to průzkum. <br />
http://www.magazin.cz/laska-a-sex/2639-laska-a-sex?oldcom<br />
Já si myslím, že na tom něco bude, ale ti lidi v diskusi si z toho dělaj srandu. A jinak fakt zajímavá poznámka u komentáře z 16.11. 00:25 ... víte, že to mě nikdy nenapadlo? Ale něco na tom bude!

HelikS

Portat neschvaluji. Být bez dítěte,nebo bez matky.To je na Bohu jakou cestu určí. Víra a zásady jako zákony? Nebyla nám dána Bohem svoboda vůle? A co atejisté?

Zobrazit 219 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz