aneb To nejlepší ze mne :)-

Nejpotratovější země na světě?

1. 8. 2009 5:10
Rubrika: Svět | Štítky: Čína , porodnost , potraty , statistiky

Ve včerejším zpravodajství mě ranila krátká zpráva (tzv. šot) o tom, že v loňském roce bylo v Číně provedeno na 13 000 000 (slovy třináct milionů) potratů! Toto číslo prý stejně není konečné, neboť spousta potratů se provádí tzv. načerno.

Někdo by mohl říct, že na tak lidnatou zemi to není nijak moc. Ale i kdyby těch potratů bylo jen 13, pořád jde o zmařený lidský život. Vím, že Čína se trápí s přelidněností, ale copak to lze řešit takovýmto způsobem?

V tom krátkém šotu ještě stihlo zaznít něco ve smyslu, že takovýmto vysokým číslům napomáhá malé rozšíření antikoncepce. Tedy vlastně že kdyby se více používala antikoncepce, klesl by počet potratů. Tak tohle už mě zcela dorazilo. V základu jde přece o stejné zabití, jen je provedeno o něco dřív, a jaksi „neviditelně". Neboť jestliže vyvíjející se plod lze přístroji snadno detekovat, tady dochází k zabití při samotném vzniku života.

Podle českých statistik se u nás v roce 2007 narodilo 114 632 dětí a bylo provedeno na 25 414 potratů. Procentuálně to tvoří asi 18,2% ze všech otěhotnění. 4 789 potratů bylo sice samovolných, i tak je ale procentuální podíl chtěných zabití asi 15%. To je dost. Nepodařilo se mi „vygůglit" nějaké statistiky počtu narozených dětí v Číně, a proto nemám procentuální srovnání. I tak si ale odhadem myslím, že ve srovnání s Čínou naštěstí „zaostáváme" tak zhruba o polovinu.

Náš stát je považován za nejateističtější zemi na světě. Jsem rád, že nemáme prvenství i v zabíjení zrozeného života.

 

 

 


 

Zajímavé odkazy:

Počty umělých potratů v ČR

Statistika porodnosti

 

Zobrazeno 1626×

Komentáře

kuchi

chybi ti tam jedna nula, ve skutecnosti to bylo 13 000 000 (trinact milionu)

dadinka

To bude možná tou čínskou politikou "jednoho dítěte".

vasekpetru

Bohužel smutná pravda ČR nejateističtější zemí světa, zajímavé je , že je velký rozdíl mezi Moravou a Čechy, zatímco na Moravě je pořád v rámci evropy řekněme "slušný" počet tak v Čechách je to naopak a kromě pár světlých míst je to misijní oblast

PavelV

"Vím, že Čína se trápí s přelidněností"<br />
<br />
Ve skutečnosti mají teď úplně opačný problém: http://prolife.cz/?a=4&id=626

Asterix

kuchi: máš pravdu, teď jsem se na to na netu podíval znovu a skutečně je to 13 mil. Asi jsem se nějak přeslechl. Už jsem to opravil.

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz