aneb To nejlepší ze mne :)-

Ikona hříšnosti: Madonna

20. 8. 2009 19:08
Rubrika: Svět | Štítky: Dara , Karol , koncert , Madonna , pop , Rollins , Sidon

 

Před několika dny vystoupila v ČR a v Polsku údajná „královna popu" Madonna. Hudební publicisté to div nenazývají událostí roku, zvláště v Polsku, kde Madonna vystoupila poprvé. Je asi zbytečné poukazovat na bohapusté chování a rouhání této zpěvačky. Ty, kteří na její koncert přišli, to ani v nejmenším nezajímá. Co je zajímá, je extravagance, šou, pokud možno aby se předvedla v mega stylu. Že jí přitom nejsou svaté hodnoty, na kterých staví křesťanství, je jim jedno.

Původně jsem chtěl tenhle článek nazvat trochu drsněji, něco jako „Madonna je děvka". To by ale asi neprošlo. Ovšem stačí podívat se na nějaké fotky z jejích vystoupení v Praze, aby bylo zřejmé, že jsem to trefil. I když podle staršího článku z Katolického týdeníku, uveřejněného po jejím prvním pražském koncertě před 3 lety „se Madonna od devadesátých let (alba Erotica a Bedtime Stories) přece jen posunula od fascinace sexualitou k duchovnějším tématům".

Faktem je, že Madonna je údajně původně křesťanka, dokonce přijala i svátost biřmování. Ovšem v roce 2004 „přijala i ona jméno podle svého náboženského přesvědčení. Věrouka se jmenuje Kabala a Madonna chce díky novému jménu spojit svůj život s novou energií. Vysvětluje to smrtí matky, která se jmenovala stejně a v mladém věku podlehla rakovině. Esther byla podle Starého zákona židovskou manželkou perského krále".

Tahle citace z jiného internetového zdroje ukazuje, proč pražským koncertem začaly protesty katolíků proti jejím vystoupením. Jistě, když si teď o Ježíši Kristu myslí, že to byl „židovský kluk, co ho ukřižovali"[1], proč by nezhanobila taky symboly křesťanství samotného?

Nejde jen o ten skandál okolo symbolu kříže při prvním pražském koncertě. Madonna jako původně křesťanka dobře zná základy víry, a proto nelze jaksi „omlouvat" nevědomostí to, co je zjevné rouhání. Např. dceru pojmenovala Lourdes, žije s chlapem, kterému říká Ježíš, trvala na tom, že v Polsku vystoupí v den velkého mariánského svátku... Jistě, měla ten den i narozeniny, přesto je mohla oslavit jinak.

21.47 - A už je to tady! Sexuální dračice ukázala publiku kousek svého zadku - četl jsem popis jejího pražského koncertu. Další stránka její osobnosti. Kam se na ni hrabe Dara Rollins!

 

Abych byl trochu objektivní, musím uznat, že v roli Evity Perón se mi i Madonna líbila. I když to bylo spíš tím, že se mi líbil film než herectví Madonny. I tak je to ale jediný filmový materiál, na kterém nevypadá jako děvka, jak jsem psal výše. Navíc to bylo asi šlápnutí „vedle", jaksi nedopatřením stvořila něco hodnotného, což se jí asi znovu nepovede.

Zdroje:

Události ČT

http://www.katyd.cz/index.php?cmd=page&type=11&article=4807

http://www.lidovky.cz/podle-polskych-nacionalistu-je-madonna-skryta-satanistka-p3z-/lide.asp?c=A090813_215313_lide_mev

www.musicserver.cz

 

 


[1] Doslova takhle se kdysi vyjádřil v televizi náš vrchní křesťanský rabín Karol Sidon. To je ovšem spíš na jiný samostatný článek

 

Zobrazeno 3575×

Komentáře

domik

Co se týká Osvětimi, tak by tam měl každý zajet a podívat se, nejlíp s průvodcem, aby každý pochopil, že se takové masové vraždění opravdu stalo a nikoho nikdy nenapadlo říct, že židé za druhé světové války neumírali v koncentračních táborech, stejně jako třeba Poláci a že holocaust nebyl!! Jako to třeba tvrdí nebo tvrdil bývalý exkomunikovaný biskup Richard Williamson a hodně dalších jemu podobných, kvůli kterým měl papež na začátku roku problémy. Já v Osvětimi byl jednou a stačilo mi. Každopádně by tam měl každý zajet a uvědomit si, co může každé násilí nebo válka přinést..

domik

A k adopci díťat na dálku... Je dobré, že udělá aspoň něco takového, lepší než nic, ale když přihledneme k tomu, že vydělává ročně 120 miliónů dolarů, což je asi 2,15 miliardy korun, čili 7800 krát víc než je průměrná roční mzda (podotýkám průměrná!!) u nás v Česku, nejedná se spíše taky o reklamní tah???

Zobrazit 16 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz