aneb To nejlepší ze mne :)-

K čemu je v dnešní době televize

1. 4. 2009 11:42
Rubrika: Svět | Štítky: media , zábava

Aneb malé zamyšlení nad smyslem a budoucností televizního vysílání

Myslíte, že se dá žít v dnešní době bez televize? Já mám za to, že jo. Letos jsem si to vyzkoušel. Byl jsem týden na dovolené a za celou tu dobu jsem neviděl ani jeden pohyblivý obrázek na obrazovce. A žiju. Jediné, co mi trochu chybělo, byly čerstvé zprávy, ale to jsem řešil tím, že jsem si je občas poslechl v rádiu, co mám v mobilu. Jinak se mi ale nejen že nestýskalo, ale měl jsem celou dobu co dělat. Ten týden jsem strávil naprosto fantasticky a úplně jinak než snad celý předchozí rok.
Ani doma ale televizi moc nedám. Naživo určitě ne. Většinu pořadů si nejprve nahraju a pak se na ně podívám, kdy chci já a ne kdy mi to nutí televize. Navíc to pak mám i bez reklam. Kdyby to každý divák dělal jako já, komerční televize by za chvíli zkrachovaly, protože ty z reklamy žijí :)- Mně osobně by nevadilo, kdyby existovaly jen internetové televize s interaktivním výběrem pořadů. Stejně – většina filmů, které televize vysílají, už vyšla nebo dřív či později vyjde na DVD. Např. většina pohádek, se kterými se televize předhánějí o vánocích, už takhle vyšla. Přesto žádná z těch společností dodneška svou politiku nezměnila. Jednou to ale budou muset udělat. Protože lidi přijdou na to, co já – proč by se měli dívat na film, který mají na DVD, v televizi, a ještě navíc jen tehdy, kdy jim to nutí televize?
A to, co platí o filmech, bude platit jednou i o seriálech. Komerční televize neustále dokola opakují ty samé seriály, protáčejí je pořád dokola, třeba už desátým rokem po sobě… Copak na tohle se ještě někdo dívá? Asi jo, jinak by to nevysílali. Inu Češi…
Jistou nadějí se zdá být vysílání nových digitálních stanic, které, co tak zatím mohu posoudit, přinášejí i nové pořady, které u nás dosud nebyly. Otázka ovšem je, jak kvalitní. Třeba na Barrandově až na doposud 3 čestné výjimky jsem neshlédl nic, protože je to, s prominutím, ve velké míře shit :)-

Kvalita pořadů je na samostatné téma, ale nějak stručně to pojednám v tomto článku. Na komerční televize se pro člověka jako jsem já moc dívat nedá, protože nepřinášejí až na výjimky nic hodnotného. Ať si říká kdo chce, co chce, pořady, ve kterých se lidi zaobírají věštěním, hypnózou, kvůli kterým žijí v jiné rodině (!), jsou schopni nechat se zavřít do baráku a žít tam s exhibionisty, kteří se klidně vyspí s kdekým v přímém přenosu… no není to dílo ďáblovo?
Tvrzení, že je dnes jiná doba a jiná morálka, je scestné. Doba se mění, ale, jak už jsem napsal jinde, Pravda zůstává stejná. A není možno ji popřít.

Pro mě osobně by tedy televize ani býti nemusela, aspoň ne v takové formě, v jaké je. Filmy vyjdou na DVD, publicistické pořady můžu shlédnout online v archivu televize (i když je fakt, že v archivu na internetu by nebyly, kdyby napřed nebyly normálně v televizi, takže je to propojené) a na „zábavné pořady“ se dívat nedá. Takový mám aspoň názor já. Většina lidí ze světa ale smýšlí jinak, takže zánik televize asi nehrozí.

Jednou to bude vypadat jako ve Futuramě: 40 000 programů a jenom 150 z nich za něco stojí :)-


EDIT 23. 5. 2009 K tématu jsem našel jeden článek na internetu

Zobrazeno 2797×

Komentáře

dadinka

Televizi doma nemáme a jsem jenom ráda...akorát to spotřebuje čas, který se dá využít užitečnějšími věcmi...budoucnost...tipla bych si, že se televize postupně přesune na internet...takže bez televize dokážu žít ( i když, ty Velmi křehké vztahy, na ty se ráda u babičky podívám, uznávám, je to úplně přiblblé, ale hezky se u toho odreaguje:-)), ale zjišťuju, že bez signálů už asi žít nedokážu...:-)

Asterix

Vlad: nějaká taková diskuze už na Signálech je, viz http://www.signaly.cz/diskuzeZobrazTema.php?id=253

Vlad

Televizní vysílání je zprofanované, a k tomu "shit" bych ještě dodal na entou. Taková vysílání jaké se v dnešní době propagují na TV kanálech jsou pouze a pouze neštěstí pro lidi, kteří vnímají víc než jen zábavu a potěšení. Asterixi dej to do "Diskuse" tam to bude mít, dle mého názoru velký ohlas.

davidCh

Co je to za řeči? Jasně, že to jde! <br />
<br />
Já TV sice vlastním, ale jen pro případ války a mobilizace, abych věděl, do kterého polního obvaziště se mám dostavit... Ale doopravdy - na televizi se prakticky nedívám, nezajímá mě a ani na ni nemám čas. Občas se na něco podívám, někdy si pustíme s kamarády DVD, ale kdyby nebylo ani to, TV by mně nechyběla. Vůbec.<br />
<br />
Nemyslím si, že bych měl nedostatek informací, jako učitel, dobrovolník a člověk žijící intenzivně mezi lidmi nemám o zprávy nouzi. <br />
<br />
Pro zachování duševního zdraví mám heslo: Nečti - neposlouchej - nedívej se! (tedy noviny, rádio, televize) Ale berte to s malou rezervou.

Zobrazit 4 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz