aneb To nejlepší ze mne :)-

Málem zničené město

6. 3. 2009 13:53
Rubrika: Nevážně | Štítky: povídky

Obyvatelé jednoho malého města utrpěli šok, když si jednoho dne přečetli v místních novinách tu zprávu. Jejich město bude ze tří čtvrtin srovnáno se zemí a zůstane jen nová zástavba. Lidi se začali bouřit. Shromáždili se na náměstí a už to vypadalo, že vezmou radnici útokem. Jeden pán našel odvahu postavit se před dav a začal plamenně řečnit. Lidé, kteří ho slyšeli, začali dávat najevo souhlas a jeho slova se rychle roznesla i těm, kteří stáli vzadu a nemohli ho slyšet. Postupně mu začali všichni lidé shromáždění na náměstí tleskat.

Mužovi se podařilo natolik rozohnit dav, že už hrozilo, že se vydají směrem k radnici. Vtom ale přišla před dav starostka a oznámila: „Právě jsem dostala obsílku ze soudu. Podali jsme ve věci žalobu a dostali jsme vyrozumění.“ Do lidí jako by vnikla naděje a doslova viseli starostce na rtech. Ta pokračovala:

„První stání bude příští pátek v 6 hodin ráno.“ Do lidí jako když udeří blesk. Začali vykřikovat jeden přes druhého. Zvláště pán, který předtím řečnil, se do starostky pustil. „To snad ne, jak může soud začínat v 6 ráno?!! To je udělané schválně, aby tam přišlo co nejmíň lidí! Vždyť kdo z nás bude vstávat ve 4 ráno, aby se na šest hodin dostal do okresního města?! Je to BORDEL!“

Starostka na to řekla jen, že takhle to bohužel stojí v listině, černé na bílém, a že s tím nic nenadělá. Nicméně záležitost se dostala až do televize. Nedělní Otázky Václava Moravce byly celé věnované tomuhle případu. I když se na takové pořady jindy nedívám, tentokrát jsem udělal výjimku. Vždyť šlo o město v naší bezprostřední blízkosti!

Ačkoli přímý přenos na ČT 1 měl skončit v jednu hodinu po poledni, aby uvolnil místo pohádce, pohádka byla zrušena, aby se mohli dodívat i ti, kteří nepřijímají digitální vysílání. Ve 13:10 hod konečně moderátor vyhlásil přestávku na oddech.

I já jsem si udělal přestávku, na oddech a hlavně jsem si chtěl ulevit. Ovšem nejdříve – jsem se probudil. Ano, zjistil jsem, že to byl jen sen. Žádné bombardování města se nekoná. Celkem se mi ulevilo, protože to město (reálně existující) se mi sice moc nelíbí, ale chodil jsem v něm na základku a mám tam odtud dost vzpomínek.

Jen škoda, že se mi pak už nezdálo, jak to s tím městem dopadlo. Sám bych byl zvědavý.

Zobrazeno 1615×

Komentáře

dadinka

hezký:-)sny jsou někdy zajímavý...snad někdy v reálu podobná situace nenastane

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz